• Müzik
  • İpuçları & Rehberler
  • Sanatçılar
  • Mekanlar
  • Biletino Akademi
En Yeni İçerikler

Mathame

Mayıs 31, 2023

Artbat

Mayıs 29, 2023
İstanbul Teras Mekanlar

İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

Mayıs 26, 2023
Facebook Twitter Instagram
  • TürkçeTürkçe
    • TürkçeTürkçe
    • EnglishEnglish
Facebook Twitter Instagram
Biletino BlogBiletino Blog
BİLET ARA
  • Etkinlikler
    1. İstanbul Konserleri
    2. Ankara Konserleri
    3. İzmir Konserleri
    4. Türkiye Festival Takvimi
    5. Tümü

    Mathame

    Mayıs 31, 2023

    Artbat

    Mayıs 29, 2023
    İstanbul Teras Mekanlar

    İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

    Mayıs 26, 2023

    Evgeny Grinko

    Mayıs 24, 2023

    Mathame

    Mayıs 31, 2023

    Artbat

    Mayıs 29, 2023
    İstanbul Teras Mekanlar

    İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

    Mayıs 26, 2023

    Evgeny Grinko

    Mayıs 24, 2023

    Mathame

    Mayıs 31, 2023

    Artbat

    Mayıs 29, 2023
    İstanbul Teras Mekanlar

    İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

    Mayıs 26, 2023

    Evgeny Grinko

    Mayıs 24, 2023

    Mathame

    Mayıs 31, 2023

    Artbat

    Mayıs 29, 2023
    İstanbul Teras Mekanlar

    İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

    Mayıs 26, 2023

    Evgeny Grinko

    Mayıs 24, 2023

    Mathame

    Mayıs 31, 2023

    Artbat

    Mayıs 29, 2023
    İstanbul Teras Mekanlar

    İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

    Mayıs 26, 2023

    Evgeny Grinko

    Mayıs 24, 2023
  • İpuçları & Rehberler
  • Sanatçılar
  • Mekanlar
  • Biletino Akademi
Biletino BlogBiletino Blog
Biletino Blog»Biletino Akademi»Şarkıcı Nasıl Olunur? Müzik Kariyerine Başlamak İçin İpuçları

Şarkıcı Nasıl Olunur? Müzik Kariyerine Başlamak İçin İpuçları

Biletino Akademi Biletino BlogBy Biletino BlogMayıs 15, 2023Yorum yapılmamış8 dk okuma süresi
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Sabah gözünü açar açmaz mırıldanmaya başlayanlar, duşta, işte, arabada, hatta yürürken bile şarkı söyleyenler buraya! Ailen, arkadaşların, sevgilin herkes sesinin güzel olduğu konusunda hemfikir. Şarkıcı olmak, sahneye çıkmak istiyorsun, ama nereden başlayacağını bilemiyorsun. Biletino Blog bu yazıyla, hayallerini gerçekleştirmen için gereken ipuçlarını paylaşıyor. Şarkıcı nasıl olunur? Müzik kariyerine başlamak için ipuçları nelerdir, bu yazıda!

Biletino Blog ipuçları ve rehberler bölümüyle de yanında. İpuçları ve rehberler, kampçılıktan, fotoğrafçılığa, en güncel etkinliklerden konserlere kadar pek çok şey hakkında merak ettiklerini bulabileceğin bir sayfa. Ayrıca Biletino.com adresinden şarkıcıların konserlerine ve etkinliklere kolayca bilet satın alabilirsin.

konser ve etkinlik biletleri
İçindekiler gizle
1 Şarkıcı Kimdir?
1.1 Şarkıcı Neler Yapar?
1.2 Şarkıcılık Eğitimi Almak
1.3 Şan Kariyerine Başlamak
2 Şarkıcı Olmak İçin Neler Gerekir?
2.1 Nota Okuyabilmek
2.2 Tarzını Bulmak
2.3 Kendi Şarkılarını Yazmak
2.4 Ekipman ve Demo
2.5 Bir Menajer Edinmek
2.6 Sosyal Medyayı Kullanmak
2.7 Görünüş Önemlidir!

Şarkıcı Kimdir?

Bir Şarkıcı/ Fotoğraf: Pexels-Wendy Wei

Şarkıcı sadece eline mikrofonu alıp söyleyen kişi midir? Çoğu insan şarkıcılık mesleğini öyle görebilir. Ama şarkı söylemek, şarkıcılık bundan çok daha fazlasıdır. Şarkıcı müzik endüstrisinin pek çok bölümünde üretim yapabilen biridir. Profesyonel bir şarkıcı özel ses tekniklerini bilir ve kullanabilir. Bir müzik aleti ya da eşlik eden bir başka vokal olmadan da şarkı söyleyebilir. Sahne üzerinde canlı olarak ya da stüdyoda performans gösterip, şarkı söyleyebilir. Bir şarkıcının başka neler yaptığını yazının devamında bulacaksın.

Biletino Blog’un sanatçılar bölümünde müziğimizin pek çok sevilen isminin yer aldığını biliyor muydun? Mabel Matiz’den Murda’ya, Adamlar’dan Redd’e en sevilen müzisyenlerin kariyer hikayelerini bulabilirsin. Müziğe nasıl başladılar, grupları nasıl kuruldu, albümleri, müzik yolculukları ve çok daha fazlası Biletino Blog Sanatçılar sayfasında!

Şarkıcı Neler Yapar?

Elton John Konserde Şarkı Söylüyor/ Fotoğraf: Facebook

Profesyonel bir şarkıcının sahne gerisinde ve sahne üzerinde yapması gereken pek çok görevi vardır. Sahne öncesinde sözleri, notaları, ritimleri, melodileri ezberler. Müzik bestelerini okur ve yorumlar. Vokal dersleri ya da provalarla teknikleri uygular. Gruplarda ya da korolarda başka şarkıcı ve müzisyenlerle işbirliği yapar. Konser ve müzik organizasyonları için seyahat eder.

İster müzik kariyerinin başlangıcında olsun isterse bir profesyonel, şarkıcılar bir program dahilinde çalışır. Bunun içinde yönetici ya da koordinatörlerle ortaklaşa işbirliği yaparlar. Yani anlayacağın bir şarkıcının aynı zamanda iyi bir iletişim kurma becerisine sahip olması gerekir.

Şarkı söylemek için müzikalite sahibi olmak da önde gelen özelliklerden biridir. Müzikalite melodi, ritim ve ses bilgisiyle sağlanır. Bazı şarkıcılarda doğal bir yetenek olarak kendini gösteren müzikaliteyi, çeşitli şekillerde güçlendirebilirsin. Örneğin sık sık müzik dinleyip pratik yaparak, belli başlı bestelerin müzikal tınılarını takip ederek müzikalite farkındalığını arttırabilirsin. Başka şarkıcıların performanslarını incelemek, onların güçlü yanlarını anlamaya çalışmak da müzikaliteyi geliştirmek için bir diğer yol.

Sevilen sanatçılar müzik kariyerine nasıl başladı dersin? Kimi bir müzik öğretmeniydi kiminin şansı ise sahip olduğu fiziksel özelliği. Dahası var sosyal medya aracılığıyla adını duyuranlar, hem ressam, hem yazar, hem müzisyen olanlar… Biletino Blog da merak ettiğin ünlü şarkıcı ve müzisyenlerin müzik kariyerine dair pek çok şey öğrenebilirsin!

Şarkıcılık Eğitimi Almak

Müzik Kitabı/ Fotoğraf-Pixabay

Doğal olarak şarkı söyleme yeteneğin olabilir. Ancak unutma ki sahip olduğumuz yetenekler de çalışarak geliştirilmeye ihtiyaç duyar. Ayrıca bu şekilde bir üst seviyeye çıkılabilir. Bir şarkıcı olmak için lisans eğitimi şart değil. Ama bu alanda bir üniversite ya da konservatuar eğitimi almak hem çok daha bilinçli ilerlemeni hem de profesyonel bir yaklaşım içinde olmanı sağlar.

Gelelim eğitim alanlarına. Pek çok üniversite ya da özel eğitim kurumunda uzmanlık derecesi sunan lisans eğitimi alma olanağı var. Üstelik işin mutfağından başlayarak, temel müzik eğitimi, müzik tarihi, müzik teorisi gibi konuları da bu sayede öğrenebilirsin. Eğer gerçek bir profesyonel olmak istiyorsan, lisans düzeyinde ya da işinin uzmanı bir eğitmenden eğitim alman önünü açar. Böylece ses tekniğini ve ses aralığını da geliştirmiş olursun.

Şan Kariyerine Başlamak

Şan eğitimi / Fotoğraf: Pexels Thirdman

Şarkıcılığa başlamak için atman gereken ilk adım şan eğitimi almaktır. Şan eğitimi almak ses aralığını geliştirdiği gibi teknik öğrenmeni sağlar. Şarkıcı olmayı erken yaşta kafasına koyanlardansan eğer, bir şarkı grubuna ya da koroya katılabilirsin. Bu şekilde sahne heyecanını kontrol edebilir ve müzikle ilgili bir çevrenin içinde de yer almış olursun.

Nitelikli bir vokal eğitmeniyle çalışmak sesini tanımanı sağlar. Güçlü ve zayıf yönlerinin neler olduğunu profesyonel bir eğitmenle öğrenerek hedefe doğru önemli bir adım atman demektir. Bir müzik eğitmeniyle çalışarak sadece nasıl daha iyi şarkı söylemen gerektiğini öğrenmezsin. Aynı zamanda istediğin gibi şarkı söylemek için sesini kontrol etmeyi de öğrenirsin. Unutma ki sesi, bir şarkıcının kendine ait enstrümanıdır 😉

Gelişmek ve ilerleme kaydetmek için gereken zamanı ve çabayı harcamaya istekli olmalısın. Şan derslerini sürekli takip etmek ve düzenli olarak pratik yapmak seni disiplin içinde tutar. Sabır ve emek isteyen her iş gibi, müzik kariyeri de tutarlı olmayı gerektirir.

Şarkıcı Olmak İçin Neler Gerekir?

Biletino Blog da ‘nasıl şarkıcı olunur, müzik kariyerine başlamak için ipuçları’ yazısına son sürat devam ediyoruz. Buraya kadar şarkıcının kim olduğuna ve neler yaptığına, eğitim durumuna değindik. Şarkıcılığa başlamak, bu işi profesyonel bir meslek edinmek için yapman gerekenler aşağıda yer alıyor. Haydi, hemen okumaya başla!

Nota Okuyabilmek

Enstrümanıyla bir müzisyen/ Fotoğraf: Pexels

İyi şarkı söyleyebilmek kadar beraberinde bir enstrüman çalabilmek de başlı başına bir artıdır. Şarkı söylerken bir taraftan da enstrüman çalarsan birkaç adım önde olursun. Üstelik bir müzik aleti çalmak aynı zamanda pratik yapmana ve şarkı sözü yazmana da yardımcı olur. Sahnede piyano ya da gitar çalıp aynı zamanda şarkı söylediğinde oluşan atmosferi bir düşünsene… İlham için küçük bir ipucuna ne dersin? Şarkı söylerken enstrüman çalan sanatçılara bir bakalım: Nil Karaibrahimgil, Derya Köroğlu, Fatih Erkoç, Yalın ve daha pek çok sevdiğimiz sanatçı, enstrümanıyla da sesine eşlik ediyor.

Müzik okumasını bilmek bir anlamda bu işin alfabesini bilmek demek. Sesin güzel olsa bile ritim ve nota bilgisi olmadan bir tarafın eksik sayılır. O nedenle nasıl şarkıcı olunur sorusunun yanıtlarından biri de burada gizlidir.

Tarzını Bulmak

Şarkı söylemek/ Fotoğraf: Pexels

Pop, arabesk, klasik, hip-hop ya da indie… Senin tarzın hangisi? Şarkıcı olmak için ilk adımları atıp biraz da yol kat ettikten sonra, emin ol kendini daha fazla geliştirmek isteyeceksin. Bunun için yapman gereken şeylerin başında hangi tarz müzik yapacağına karar vermek geliyor. Sevdiğin ya da kendini yakın hissettiğin bir müzik tarzına yönelerek, bu konuda kendini geliştir.

Müzik tarzlarından bahsetmişken, son yıllarda teknolojiyle de orantılı olarak elektronik müzik popüler hale geldi. Üstelik bu alanda dünyaca ünlü DJ’ler unutulmaz performanslara imza atıyor. Biletino Blog’da ‘DJ’lerin Görülmesi Gereken 5 Etkileyici Sahne Şovu’ yazısına mutlaka göz atmalısın. Kim bilir, belki senin müzik kariyerinin anahtarı elektronik müzikte saklıdır.

Kendi Şarkılarını Yazmak

Yukarıda müzik okumaktan bahsetmiştik. Müzik okuma bilgisini edinmek kendi şarkını yazmanın önünü açan bir anahtar gibidir. Gökyüzünde daima parlayan bir yıldız olmak için hem şarkı sözlerini yazıp hem de müziğini yapabilirsin. Müzisyen arkadaşlarınla ortaklaşa çalışarak da şarkılarını geliştirebilirsin. Küçük bir öneri de burada gelsin; belirlediğin bir tarzda bol bol müzik dinle ve kitap oku. İlham perisinin nereden çıkacağı hiç belli olmaz! Yanında daima bir not defteri olsun. Pek çok ünlü söz yazarı deftersiz adım bile atmadığını belirtiyor.

Redd grubunun solisti ve gitaristi Doğan Duru’nun grubun lokomotifi gibi çalıştığını biliyor musun? Doğan Duru grubun söylediği pek çok şarkı sözünün yazarı ve bestecisi. Redd’in hayranlık uyandırıcı müzik kariyerinin öyküsü bu yazıda! Biletino Blog’da alternatif rock müziğin önde gelen grubu Redd‘i daha yakından tanıyabilirsin.

Ekipman ve Demo

Müzik ekipmanları/ Fotoğraf: Pexels

Şarkıcı olmayı ciddi ciddi kafaya koydun. Bir taraftan müzik kariyerin için gereken şeyleri de yapıyorsun. Peki müzik ekipmanı edinmenin önemini hiç düşündün mü? Evet, müzik ekipmanları pahalı şeyler. Ancak 2. el olanlarıyla da başlayabilirsin. Şuna emin ol ki müzik ekipmanına sahip bir müzisyenin konser verme şansı çok daha fazla olabilir. Ses sistemi olmayan mekanlarda ya da kendi sistemini tercih etmen gereken durumlarda, bu çok iyi bir avantajdır.

Demoya gelince… Kendi şarkısını oluşturduktan sonra demo için onu kaydetme ihtiyacı duyacaksın. Başlangıç için ev ortamında da kayıt alabilirsin. Bunun için iyi bir bilgisayar ve yazılım sistemi işini görür. Ancak biraz bütçe ayırabilirsen, her iyi şarkıcının hayali profesyonel stüdyo ortamı da demo için harika olur.

Bir Menajer Edinmek

Menajerle çalışmak/ Fotoğraf: Pexels Cottonbro-studio

Müzik piyasasının içinde olan iyi bir menajer, müzik kariyerin için biçilmiş kaftandır. Sözleşmeler, tanıtımlar, yatırımlar ve bağlantılar için profesyonel bir destek alman yolunu açar. Menajerlik ofislerini araştırarak işe başlayabilir ya da müzisyen çevresinden destek alabilirsin.

Sosyal Medyayı Kullanmak

Zeynep Bastık sosyla medyayı kullanan sanatçılardan/ Fotoğraf: Instagram

Sen de biliyorsun ki artık pek çok şarkıcı sesini dijital platformlar ya da sosyal medya aracılığıyla duyuruyor. Dinleyici kitleni genişletmek ve sesini, müziğini duyurmak için sosyal medyayı ve dijital platformları kullanmaktan çekinme!

Biletino ile unutulmaz etkinlikler düzenleyebileceğini biliyor musun? Biletino Akademi sayfalarında konserlerden özel gün etkinliklerine, neler yapabileceğine dair pek çok ayrıntı yer alıyor.

Görünüş Önemlidir!

Nil Karaibrahimgil müziği ve giyim tarzıyla sahnede/ Fotoğraf: Facebook

Nasıl şarkıcı olunur, müzik kariyerine başlamak için ipuçları yazımızın sonuna geldik. Bu son kısım belki de pek çok şarkıcının en çok önem verdiği şeylerin başında geliyor. Bir şarkıcı için dış görünüş aynı zamanda yaptığı müziği de tamamlayan unsurların en önemlisi. Müzik tarzına uygun bir görünüm yaratmak için ister profesyonel bir destek al, istersen yaratıcılığını kullan! Pop, rock, klasik, hip-hop ya da arabesk-fantezi… Unutma, sahne kostümü, dış görünüş ve müzik birbirini tamamlayan parçalar.

En sevdiğin şarkıcıların konserlerine bilet alman için Biletino.com yanında!

konser ve etkinlik biletleri

Monolink Event Banner
Monolink Event Banner
Konserler Performans Sanatları

Benzer İçerikler

Evgeny Grinko

Bursa Açık Hava Konserleri

En İyi 2023 Bursa Konserleri ve Etkinlik Takvimi

90’ların Müzik Rüzgarı Hala Sürüyor: En Unutulmaz Şarkılar ve Sanatçılar

Abone Olun
Bildir
guest
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
En Yeniler

Mathame

Mayıs 31, 2023

Artbat

Mayıs 29, 2023
İstanbul Teras Mekanlar

İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

Mayıs 26, 2023

Evgeny Grinko

Mayıs 24, 2023

Yoga Yaparak İç Huzuru Yakalaman İçin 5 Etkinlik Önerisi

Mayıs 22, 2023
Bursa Açık Hava Konserleri

En İyi 2023 Bursa Konserleri ve Etkinlik Takvimi

Mayıs 19, 2023
Monolink Event Banner
Hakkımızda

Biletino Blog etkinlik ve aktiviteler hakkında içerik paylaşımı yapan Biletino.com'un Blog sitesidir. Etkinlikler hakkında güncel bilgi edinmek veya etkinlik organizatörü olmak isteyenler için bilgilendirici içerikler paylaşmaktadır.

Yeni İçerikler

Mathame

Artbat

İstanbul Teras Mekanları İle Rooftop Etkinlik Deneyimini Keşfedin

Biletino Akademi

Şarkıcı Nasıl Olunur? Müzik Kariyerine Başlamak İçin İpuçları

Yapay Zeka İle 5 Adımda Etkinlik Planlaması Yapın

Konser Organizasyonu Yapmak İçin Neler Gerekir?

Biletino Blog
  • Gizlilik Politikamız
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Yasal Uyumluluk Bildirimi
  • Öğrenciler İçin Biletino
  • Yardımcı Kaynaklar
  • Bize Ulaşın
Facebook Twitter Instagram
© 2023 Biletino Blog ve blog.biletino.com, . Bu sitenin yazarından ve/veya sahibinden açık ve yazılı izin alınmadan bu materyalin izinsiz kullanılması ve/veya çoğaltılması kesinlikle yasaktır. Orijinal içeriğe uygun ve spesifik bir yönlendirme ile Biletino Blog ve blog.biletino.com'a tam ve açık bir şekilde atıfta bulunulması koşuluyla, alıntılar ve bağlantılar kullanılabilir.

Aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.

Tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak için web sitemizde çerezleri kullanıyoruz. “Kabul Et” seçeneğine tıklayarak TÜM çerezlerin kullanımına izin vermiş olursunuz.
Kişisel bilgilerimi satmayın.
Çerez AyarlarıKabul Ediyorum
İzni yönet

Gizlilik Politikası ve Site Kullanım Şartları

Bu web sitesi, siz web sitesinde gezinirken deneyiminizi geliştirmek için tanımlama bilgileri kullanır. Bunlardan gerekli olarak sınıflandırılan çerezler, web sitesinin temel işlevlerinin çalışması için gerekli olduğu için tarayıcınızda saklanır. Ayrıca, bu web sitesini nasıl kullandığınızı analiz etmemize ve anlamamıza yardımcı olan üçüncü taraf çerezleri kullanıyoruz. Bu çerezler, yalnızca sizin izniniz ile tarayıcınızda saklanacaktır. Ayrıca bu çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz de vardır. Ancak bu çerezlerden bazılarını devre dışı bırakmak, tarama deneyiminizi etkileyebilir.
Fonksiyonel
İşlevsel çerezler, web sitesinin içeriğinin sosyal medya platformlarında paylaşılması, geri bildirimlerin toplanması ve diğer üçüncü taraf özellikleri gibi belirli işlevlerin yerine getirilmesine yardımcı olur.
Performans
Performans çerezleri, ziyaretçiler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olan web sitesinin temel performans indekslerini anlamak ve analiz etmek için kullanılır.
Analytics
Analitik çerezler, ziyaretçilerin web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğini anlamak için kullanılır. Bu çerezler, ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı, trafik kaynağı vb. ölçümler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olur.
Reklamlar
Reklam çerezleri, ziyaretçilere alakalı reklamlar ve pazarlama kampanyaları sağlamak için kullanılır. Bu çerezler, web sitelerinde ziyaretçileri izler ve özelleştirilmiş reklamlar sağlamak için bilgi toplar.
Diğer
Diğer kategorize edilmemiş çerezler, analiz edilmekte olan ve henüz bir kategoride sınıflandırılmamış çerezlerdir.
Gerekli
Web sitesinin düzgün çalışması için gerekli çerezler kesinlikle gereklidir. Bu çerezler, web sitesinin temel işlevlerini ve güvenlik özelliklerini anonim olarak sağlar.
SAVE & ACCEPT
wpDiscuz