Biletino Blog bu yazıyı DJ dünyasının en sevilen iki kardeşine ayırdı: Giovanelli kardeşler! Amedeo ve Matteo Giovanelli ya da tekno müzik severlerin tanıdığı şekliyle, ‘Mathame’. Mathame ikilisi yazdıkları şarkılarıyla yapımcılara ilham kaynağı olurken, hayranlarını da coşturuyorlar. Müzikal başarıları neredeyse teknik olarak kusursuz ve orjinal olarak tanımlanan Mathame’nin ülkemizde de bir hayli hayranı var. Sevilen ikili daha önce Ankara ve İzmir’e de gelmişti. Hemen belirtelim, Mathame 28 Haziran 2023 Çarşamba akşamı Volkswagen Arena’da sahne alacak. Bu etkinliğin ayrıntıları hemen aşağıda yer alıyor.
Biletino.com adresinden en sevdiğin sanatçıların konserlerine ve en renkli etkinliklere kolayca bilet alabilirsin. Ayrıca en güncel konser ve etkinliklerin duyuruları da Biletino Blog ve yine Biletino.com sayfalarında seni bekliyor. Güncel eğlenceye ulaşmak bu kadar kolay!
Mathame İstanbul Konseri – 28 Haziran 2023

İtalyan melodik-teknonun en heyecan verici isimlerinden birisi olan Mathame kardeşler, 28 Haziran 2023 Çarşamba akşamı İstanbul’da tekno müzik severlerle buluşacak. İkilinin Dünya turu kapsamındaki İstanbul konseri öncesinde ise Lyke sahne alacak. Mathame’yle beraber tekno müziğin sınırlarını zorlamaya hazır mısın? Mathame konserinin biletlerini Biletino.com adresinden ve aşağıda yer alan düğmeden kolayca satın alabilirsin.
Biletino.com’da en sevdiğin müzisyen ve grupların konserlerini, en renkli etkinliklerin biletlerini kolayca satın alabilirsin. Tek yapman gereken Biletino.com adresine ya da sayfada yer alan düğmelere tıklamak.
Mathame Kimdir?

Mathame, Amedeo ve Matteo Giovanelli kardeşler tarafından oluşturulan bir tekno müzik projesi. Amedeo ve Matteo Giovanelli İtalya’nın Bergamo bölgesinde doğup büyürler. Aralarındaki on iki yaş farka rağmen (Matteo Giovanelli kardeşi Amedeo’dan büyük) iki kardeşin müziğin birleştiriciliğinde buluşması, şaşırtıcı olmasa gerek. Kardeşlerin müziğe yaklaşımda ailelerinin ve Bergamo’daki çevrelerinin etkisi olur. İkilinin plaklarla ve kasetlerle büyüyen ebeveynleri, İtalya’da başarılı bir radyo istasyonu işletmektedir.
Matteo, 90’ların sonlarında ve 2000’lerin başlarında yerel bir hip-hop DJ’i olarak yapımcılığa göz kırmaya başlar. Birkaç yıl piyano çalar ve müzik teorisi üzerine eğitim görür. Bunu, film dünyasına duyduğu ilgi takip eder. Milano’daki NABA’da medya sanatları ve sinema alanında eğitim alır. Bir dizi sanatsal projede hem senaristlik hem de yönetmenlik yapar. Bu sırada Amedeo da boş durmaz. Abisi Matteo’yu yakından takip eder, film setlerinde ona yardım eder. Mathame’nin oluşumunda küçük kardeş Amedeo’nun ön ayak olduğu düşünülebilir. Çünkü kendisini elektronik müzik üretmeye ilk adayan Amedeo olur. Küçük kardeşin müzikal alt yapısında, keman ve klarnet gibi müzik aletlerinin eğitimi bulunuyor.
Biletino Blog’da en sevilen müzik gruplarının hikayelerini duymak ister misin? Nasıl tanıştılar, nasıl bir araya gelip grup oldular? Müzik anlayışları, tarzları ne? Mor ve Ötesi, Redd, Mavi Gri ve daha kimler, kimler… Müziğimizin en sevilen grupları Biletino Blog sanatçılar sayfalarında!
Mathame’nin Doğuşu ve Etna Yanardağı

Mathame’nin Amedeo ve Matteo Giovanelli kardeşler tarafından oluşturulan bir tekno müzik projesi olduğunu daha önce belirtmiştik. Aslında projenin doğuşunda ilginç bir kuruluş hikayesi yatıyor. Amedeo ve Matteo’nun ailesi Etna Yanardağının eteklerinde, ormanlık bir bölgede pansiyon işletmeciliğine başlar. Böylece hep birlikte turist ziyaretleriyle geçen yazlar, uzun ve soğuk kışlar geçirirler. Bu değişim Mathame’nin doğuşundaki ilk tohumları atar. Mathame üyeleri kendileriyle yapılan bir söyleşide Etna Yanardağı’nın kendilerinde bıraktığı etkiden bahsederler. Bölgede 5 yıl kalan Giovanelli kardeşler, turistlerin olmadığı uzun kış mevsimi boyunca Etna’nın gümbürtüsünden başka bir şey duymadıklarını ifade ederler.
Mathame’nin tohumları Etna’nın sağladığı izolasyon günlerinde atılır ve yeşermeye başlar. Gelecekteki ikilinin hitlerinin ilk akorları burada can bulur. Mathame’nin çıkış parçaları ”Skywalking” ve “Nothing Around Us”taki o garip hüzün ve güzellik, Etna günlerinin izleridir. Hikayenin bundan sonrası Tale of Us ve Afterlife plak şirketleriyle yapılan anlaşmalarla devam eder. Mathame 2018’den itibaren, İbiza’dan Miami’ye her DJ’in setinde baş köşeye yerleşir.
Biletino Blog, seni tekno müziğin en ünlü isimlerinin hikayeleriyle buluşturmaya devam ediyor. Nasıl bir araya geldiler, elektronik müzikteki etkileri, farkları, konserleri ve merak edttiğin tüm ayrıntılar burada. Artbat, WhoMadeWho, Astrix ve DJ dünyasının en ünlü isimleri Biletino Blog sanatçılar sayfasında!
Mathame’nin Müzik Çalışmaları

Amedeo ve Matteo kardeşler Mathame’nin gücünü ve yaratıcılığını Etna Yanardağı’nın gümbürtüsünden aldığını ifade ederken diğer taraftan, ikilinin yıldızı daha ilk andan parlamaya başlar. Mathame, ilk EP’lerinin başarısı ve dikkat çekici setleriyle yılda 90 ila 100 konser verir. Mathame artık tekno müzikteki yerini Etna’nın zirvesine yerleştirir. Giovanelli kardeşler müziğe ilk başladıklarında son derece amatör koşullara sahiptirler. Diz üstü bilgisayarda teknikleri anlamaya çalışarak başlayan serüven daha sonraları tırmanışa geçer.
Kendileriyle yapılan bir söyleşide Amedeo ilk zamanların müzikal çalışma şartları için şu şekilde konuşur:
Amedeo GiovanelliDaha önce de söylediğimiz gibi, ilk stüdyomuz sampler ve vinyl kullanılarak bestelendi, ardından synthesizer ve drum machine geldi. Dx7’den 303’e, minimoog’dan peygambere kadar geleneksel synth’lerin çoğunu alıp satıyoruz: Ekonomik koşullarımız pek iyi değildi, bu yüzden hiçbir zaman düzgün bir stüdyomuz olmadı.
Mathame, üretimlerinde teknolojiyi sonuna kadar kullanmayı tercih eden bir grup. İkili çalışmalarında yapay zekaya da yer veriyor. Geçtiğimiz yıllarda yapay zeka algoritmasıyla oluşturdukları çalışmalar arasında ise şu parçalar yer alıyor: “Old Neural Mixtape Vol.1” adlı miks, İtalyan piyanist ve besteci Alessandro Martire’nin “Breathe” parçasına yaptıkları remiks, “Angel Alphabet, The First Metamyth” adlı ilk NFT koleksiyonu.
Mathame müzik dinletisinde insan kulağının ne denli hassas olduğunun bilinciyle hareket eden bir grup. Bu nedenle parçaların içinde vokaller de yer veriyorlar. Çalışmaları içinde vurucu anları önemsiyor ve kitlelerin duygularını harekete geçiriryorlar. Duygusal iniş ve çıkışları iyi yansıtabilecekleri parçalarla hybrid setup’lar kullanıyorlar. Filtre ve efektleri beraber kullanarak sesi ve kitlenin enerjisini yönlendiriyorlar.
Mathame’nin müzikal tarzı: ‘Sade, orijinal, minimalist ve teknik olarak kusursuz’ şeklinde nitelendiriliyor. Onların müziğinde parçalardaki duygu geçişlerini en şeffaf haliyle far edebiliyorsun. Başarılı ikili geldikleri noktada Tale of Us plak şirketinin desteğini de çok önemli buluyor.
Dünya değişiyor, bu değişimin en yakın takipçilerinden biri ise müzik sektörü. Techno müzik yapan DJ’ler artık sadece müzik üretmekle kalmıyor. DJ’lerin müziğine hayal gücünü zorlayan görsel ve dijital şovlar da eşlik ediyor. DJ’lerin Görülmesi Gereken 5 Etkileyici Sahne Şovu, Biletino Blog’da!
Mathame Diskografisi
Etna’nın gümbürdeyen sessizliğinden, dans pistlerinin zirvesine… İşte karşında İtalya’nın ünlü DJ seti Mathame’nin müzik çalışmalarının sıralaması:
Single&EP: Icound EP (2015), At The Doors of Those Spaces EP(2018), Nothing Around Us (2018), Skywalking (2019), Never Give Up( Club Version-2020), For Every Forever (2020), CamlePhat-Mathame Believe (2022), Tiesto-Mathame Feel Your Ghost (2023),
Diğer: Evangea (2015), Betsaida(2016), Nailed Bodies (2017).
Sanatçı Adı: | Amedeo Giovanelli, Matteo Giovanelli |
Sahne Adı: | Mathame |
Çıkış Yeri: | İtalya-Bergamo |
Meslekler: | DJ ve Prodüktör |
Müzik Tarzı: | Tekno-Elektronik müzik, House Müzik, Dans Müzik |
Enstrümanlar: | CDJ, Mikser ve Diğer Elektronik Müzik Ekipmanları |
Albümleri: | Evangea (2015) |