Uzun süredir gitmek için hayalini kurduğun o tiyatro, konser ya da festivalin biletleri satışa çıktı. Peki etkinlik biletlerini nasıl alacağını biliyor musun? Endişeye gerek yok! Çünkü Biletino Blog bu yazıda, o çok istediğin etkinliğe gitmen için yapman gerekenleri paylaşacak!
Etkinlik bileti almak ilk başta karmaşık gelebilir, hatta gözünü korkutabilir. Farklı satış kanalları, online platformlar, üyelikler kafa karıştırabilir. Neyse ki vereceğimiz adımları izleyerek, kolayca istediğin etkinlik bileti satın alma işlemi alabilirsin. Bu yazıda adım adım, etkinlik bileti alma rehberi seninle olacak. Hangi kanallardan, nasıl satın alabilirsin, satın alma işlemleri ve çok daha fazlasını öğrenmeye hazır mısın? Cevabın ”evet”se, hadi o zaman başlayalım!
Nasıl Bilet Alınır?
Etkinlik için satın almanın pek çok farklı yolu olsa da genel olarak satın alma yöntemi aynı şekilde gerçekleşir. Başlamadan önce küçük bir hatırlatma: Çoğu satış kanalı üye olmayı gerektirir. Elbette üye olmadan da alabilirsin. Ancak üyelikle bu işlemler çok daha kolay gerçekleşir. Şimdi nasıl bilet alınır yazısında, adım adım satın almanın yollarını görelim:
Etkinlik Bileti Nasıl Alınır?
- Etkinliği Seç: Satın almak istediğin etkinliğe tıkla (konser, tiyatro, sinema, festival).
- Biletleri Gör, butonuna tıkla.
- Bilet Seç: Bu sayfada sana uygun olan kategoriyi, uygun olan günü ve adet tercihini işaretleyerek Seçili Biletleri Al butonuna tıkla.
- Katılımcı Bilgilerini Gir: Karşına katılımcı bilgilerini gir, sayfası açılacak. Bu sayfada etkinlik için kullanacağın e-posta adresinizi yazın. (*** e-posta hesabınız biletlerinize yeniden erişebilmeniz için aktif olmalıdır). Aynı sayfada etkinlik organizatörün tarafından istenen; ad, soyad, telefon numarası gibi kişisel bilgilerinin olduğu formu doldur. Fatura bilgilerinizi kontrol et.
- Ön bilgilendirme metnini, mesafeli satış sözleşmesini onayla.
- Ödeme Adımına Geç: Ödeme adımına geç butonuna tıkla. Ödeme yöntemini seçerek, kredi kartı/banka bilgilerini gir. Ödeme butonuna tıkladığında bankanın 3D Secure işlem sayfasına yönlendirileceksin. Bankanın adımlarını izleyerek 3D Secure işlemini tamamla.
- Bilet Teslim İşlemi: İşlemin başarıyla tamamlandığı takdirde teslim sayfasına yönlendirileceksin. Bu teslimat sayfasında kendin için uygun olan yöntemi seç ve biletini kendine gönder.
Önemli Not: Teslim sayfasına erişmeden yarıda kalan işlemlerde herhangi bir ücret çekimi gerçekleşmez. (Bu aşamadan önce işleminiz yarıda kesildiyse, tarafınızdan para çekilip çekilmediğini bankanıza ait mobil uygulama veya internet bankacılığını kullanarak kredi kartı/banka kartı hareketlerinizden kontrol edebilirsiniz.)
Bilet Satın Almaya Dair Bilinmesi Gerekenler:
Konser, tiyatro, sinema ya da festival, bilet satın alma aşaması kimi zaman kafa karıştırıcı olabilir. Üstelik bu konuda öne çıkan ve sık sorulan bazı sorular da karşına çıkabilir. Erken dönem nedir, avantajlı dönem nedir, gibi… Yazının şimdiki bölümünde bu konuya değineceğiz.
Avantajlı Dönem Bilet Nedir?
Avantajlı dönem bilet, standart fiyatına göre indirimli olan türdür. Bu özel çeşit, organizatörler tarafından belirlenen koşullara ve sürelere tabidir. Avantajlı dönem biletler normal döneme göre %10 ila %50 arasında indirimli olabilir.
Avantajlı dönem bilet satın almak, erken planlama imkanı sağlar. Planlarını önceden yapmana ve bütçeni buna göre ayarlamanıza olanak tanır. Bazı popüler etkinlikler ve seferler için normal biletler hızla tükenebilir. Avantajlı dönem ise, bu tür etkinliklere erişim şansını artırır.
Erken Dönem Bilet Nedir?
Bilet satın almak isteyenlerin sık karşılaştığı şeylerden biri de erken dönem olanlardır. Erken dönem, belirlenen bir zaman dilimi içinde standart olanın fiyatından daha avantajlı bir fiyatla satışa sunulandır. Dolayısıyla özel bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Bilet satın almak isteyenlere, normal fiyatın altında bir rakamla satın alma imkanı tanır. Bunlar sınırlı sayıdadır ve belirli bir süreye tabii olurlar.
E- Bilet Nedir?
Teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylıklardan biri de eğlence ve seyahatler için elektronik bilet kolaylığı oldu. E- Bilet olarak da bilinen elektronik bilet, kağıt olanların dijital bir versiyonudur. Uçak, otobüs, tren, konser veya sinema gibi çeşitli etkinlikler ve seyahatler için kullanılabilir. Elektronik biletler, genellikle bir mobil uygulama veya web sitesi aracılığıyla satın alınır.
Elektronik biletler, QR kod veya barkod gibi bir dijital kimlik içerir. Satın aldığımız zaman, sms, mail adresi gibi dijital yollardan tarafımıza ulaşır. E-biletin en büyük avantajı, kağıt da olduğu gibi saklamak zorunda olmayışımızdır. Bunun yanı sıra bu çeşidin daha farklı avantajları da vardır. Kısaca onlara bakalım:
- Tam bir zaman dostudur. Gişelerde ya da bilet acentelerinde sıra beklemeden kolayca satın alabiliriz.
- Kaybolma, çalınma gibi sıkıntılı durumları yoktur. Sahtecilik riski düşüktür.
- Dijital bir ortamda, kolay ulaşılabilir ve barkotludur.
- Tüm bunların yanı sıra kağıt sarfiyatının da önüne geçer, çevre dostudur.
Bu biletlerin az da olsa dezavantajı, mobil cihaza ya da teknolojiye zorunlu kılmasıdır. Herhangi bir teknolojik aksaklıkta ulaşması zor olabilir. Bazen de QR kod veya barkod okumada sıkıntı yaşanabilir. Elektronik olarak satın alırken istenmeyen aksaklıkların önüne geçmek için, birkaç ortamda saklamak ya da bir çıktı almak yeterli olacaktır.
Etkinlik Alanında Bilet Nasıl Kontrol Edilir?
İstediğin etkinlik için bilet satın alma işlemini yaptın ve beklenen gün geldi. Bu bölümde dikkat etmen gereken şeylerden biri de, etkinlik girişindeki kapı kontrolleridir. Etkinliğin başlamasına belli bir süre kala içeri girişler başladığında, kapıda görevliler tarafından kontrol yapılır. Giriş kontrolü için dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda sıraladık:
- Giriş Kapısında: Etkinliğin yapıldığı alanda içeri girerken görevli biletini göstermeni isteyecek. Bu durumda cep telefonundan barkod ya da QR kodu tarayacaktır.
- Doğrulama İşlemleri: Barkod/QR kod tarayarak, gerçek ya da sahte olduğu kontrol ediecek ve ona göre etkinlik alanına giriş yapılacaktır.
- Ek Güvenlik Önlemleri: Festival alanı gibi özellikle yoğun katılımın olduğu etkinliklerde, güvenlik görevlileri metal dedektör ya da X-Ray cihazıyla güvenli geçiş uygulayabilir.
- Yaş Sınırı: Etkinlik için bilet satın alma işlemi yaptığında, bazı etkinliklerde yaş sınırı uygulaması bulunur. Bu durumda satın alma işleminde doğru beyanda bulunmak gerekir. Gerekli görülen durumlarda güvenlik kontrolünde organizasyon şirketleri içeri almama hakkına sahiptir.
Biletino Ayrıcalığıyla Bilet Satın Almak
Türkiye’nin önde gelen online bilet satış platformu Biletino, deneyimlemek istediğin konser, tiyatro ve etkinliklere kolayca ulaşman için seninle! Bizi daha yakından tanımak istersen, bu yazı da ilgini çekebilir. Hesap oluşturarak, sosyal yaşamı bizimle keşfetmenin tadını çıkarabilirsin. Etkinlik yayınlamak, satın almış olduğun biletlere her zaman kolayca ulaşabilmek için öncelikle üye olmalısın. Üyeliğini tamamlayabilmek için e-posta adresine iletilen doğrulama kodunu girmen gerekli olacaktır. Sadece bu kadar!
Hesap ayarlarını, üye girişi yaptıktan sonra sağ üstte yer alan ‘’Hesap Bilgilerim’’ sekmesinden kolayca düzenleyebilirsin. Ayrıca etkinlik yayınlamak için de mutlaka üye girişi yapman gerektiğini hatırlatmak isteriz. Hesap oluşturduğunda, duyurulardan ve avantajlı satın alma ayrıcalığından yararlanabilirsin.
Merak etme! Üye olduğunda tüm kişisel bilgilerin güven altında. Biletino üyelerinin kişisel verileri sürekli güncellenen, en yeni yöntemlerle korunmaya devam ediyor. Ayrıca aklına takılan tüm süreçlerde destek ekibi, canlı destek üzerinden her an iletişimde olacak.