Biletino Blog müziğimizin en sevilen isimlerini misafir etmeye devam ediyor. Bu yazıda Melek Mosso‘yu daha yakından tanımanı istedik. Biletino Blog olarak konuk ettiğimiz her sanatçı için heyecan duyuyoruz. Bizimle beraber daha fazla heyecana ortak olmak için Biletino Blog’un ‘sanatçılar‘ sayfasına uğrayabilirsin. Müziğimizin sevilen isimleri, yaşamlarına dair ilginç bilgileriyle okumanı bekliyor. O zaman vakit kaybeden Melek Mosso’yu daha yakından tanıyalım 😉
Melek Mosso Kimdir?

Melek Mosso 1988 yılının 11 Kasım günü Kayseri’de dünyaya merhaba der. Peki neden Mosso? ‘Mosso’ aslında bir müzik terimi. Melek Mosso’ya çok yakıştığını düşündüğümüz bu kelime ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen İtalyanca bir müzik terimi. Gelelim Melek Mosso’nun okul yaşamına… Sanatçı ilköğretim hayatından itibaren, ailesiyle birlikte yaşamına Denizli’de devam eder. O da müzik sevdasına çocuk yaşlarda tutulan sanatçılarımızdan biridir. Ama bu konuya yazının devamında yer vereceğiz.
Müzik ve kültür sanat yaşamına dair pek çok ilginç konuyu Biletino Blog’da bulabileceğini biliyor muydun? Üstelik özel gün ya da konser gibi etkinlikler düzenlemeye ilgi duyuyorsan, ya da bu konular hakkında merak ettiğin her şey için Biletino Akademi yanında. Biletino özel gün ya da konser programları için benzersiz bilet çözüm önerileriyle her zaman yanında. ‘Biletino’nun Organizatöre Faydaları’ yazısında konuyla ilgili pek çok yararlı bilgi bulacaksın.
Şimdi kaldığımız yerden Melek Mosso’yu tanımaya devam edelim…
Melek Mosso’nun Müzik Kariyeri Nasıl Başladı?

Yukarıda da değindiğimiz gibi Melek Mosso da müzik aşkına çocuk yaşta tutulanlardan .Öyle ki sanatçı ilk bestesini 7 yaşındayken yapar. O artık iflah olmaz bir müzik sevdalısıdır. 9 yaşında Denizli Belediye Konservatuarı’na başlar. Konservatuarda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başlar. Orta okula Denizli Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Okulu’nda devam eder. Ardından Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi‘nde okur. Melek Mosso üniversiteyi Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde okur. Sevilen sanatçı öğretmen kimliğini okul sonrasında sürdürür.
Melek Mosso öğrenim hayatı boyunca müzik yaşamına korist ve solist olarak devam eder. Aslında bir anlamda profesyonel müzik yaşamına giriş yapmıştır, demek yanlış olmaz. Okul yaşamından sonra pek çok sanatçı gibi ayakları ve kalbi onu da İstanbul’a sürükler. İstanbul’un kültür-sanat ve eğlence hayatı ile yakından tanışan Melek Mosso için artık kapılar açılmaya başlar.
Ülkemizin müzik, kültür ve sanat yaşamının kalbin attığı şehir İstanbul. Bizde Biletino Blog olarak İstanbul’un en iyi konserlerini bir yazıda bir araya getirdik. İstanbul’da kimler ne zaman konser verecek? Merak ediyorsan, buraya tıklaman yeterli!
Melek Mosso öğretmenlik yaşamını İstanbul’da dersler vererek sürdürür. Müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri çeşitli sınavlara hazırlar. Piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri verir. Diğer taraftan müzik yarışmalarına katılır ve ödüller kazanır. Melek Mosso’nun İstanbul’un müzik yaşamında boy göstermesi Beşiktaş ve Kadıköy sahnelerinde gerçekleşir. Sanatçı buralarda müzik yapar ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek bir müzik grubu kurar. ‘Zbam The Band‘ adındaki bu grupla swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans sergiler.
Melek Mosso’nun Müzik Yaşamı
Sanatçıların müzik yaşamı hakkında en çok merak edilen şeylerden biri de düet çalışmaları ve başka sanatçılara ait yorumladıkları parçalardır. Melek Mosso bu anlamdaki ilk çıkışını 2018 yılında sözü ve müziği Yıldız Tilbe’ye ait olan ‘Vursalar Ölemem’ şarkısıyla gerçekleştirir. Sanatçının bu yorumu öyle çok tutulur ki, video milyonun üzerinde izlenme getirir. Ünlü rap müzik yıldızı No.1 ya da gerçek adıyla Can Bozok‘a Çukur dizisi için ‘Hiç Işık Yok‘ adlı parçada eşlik eder. Hiç Işık Yok No.1’in Siyah Bayrak adlı albüm çalışmasında da yer alır.
Melek Mosso müzik dünyasının önde gelen isimleriyle birbirinden değerli parçalara hayat vermeye devam ediyor. Bunlardan bazılarını beraber hatırlayalım: Melek Mosso & Ceylan Ertem: Beni Hatırla, Melek Mosso & Haluk Levent : Zülüf, Melek Mosso & Şanışer: Kendimi Vurdum, Melek Mosso & Burcu Arı: Çanakkale Türküsü, Melek Mosso & Veys Çolak ‘Kimsenin Kimsesi’, Melek Mosso & Aras ‘Yalan’, Melek Mosso & S4hir ‘Tükettim‘…
Bunların dışında Melek Mosso müziğimizin unutulmaz isimleri için düzenlenen anı albümlerinde de yer alır: Selahattin Sarıkaya için ‘Sevda Yüklü Şarkılar’ , Bergen Saygı Albümü ‘Yıllar Affetmez’, Yeni Türkü Zamansız Albümü ‘Karanfil’...
Melek Mosso’nun çalışmalarında özellikle rap müzik sanatçılarına yer verdiği dikkatini çekmiş olabilir. Hatta birlikte çalıştığı rap müzik yapan müzisyenlerin arasında kardeşi S4hir’de bulunuyor. Anlaşılan o ki Melek Mosso son yıllarda ülkemizde de değerini giderek hissettiren rap müziği önemseyen bir sanatçı 🙂 Melek Mosso bir söyleşi de rapçiler için ‘söyleyecek türküleri olan ozanlar’ nitelendirmesinde bulunur. Biz de Biletino Blog olarak sevilen sanatçının bu düşüncesine katılıyoruz ve rap konserleri için buraya küçük bir tüyo bırakıyoruz. Biletino Blog ile 2023 yılında İstanbul’daki rap konserlerine göz atmaya ne dersin? İstanbul Rap Konserleri 2023 yazımızdan sevilen rap müzisyenlerin konser bilgilerine ulaşabilirsin.
Melek Mosso ve İlham Perisi Aysel Gürel

Hemen herkesin hayatta ilham aldığı, yolunu aydınlatan biri ya da birileri vardır. Özellikle yakın çevresi tarafından Melek Mosso’nun da Aysel Gürel hayranı olduğu bilinir. Kendisiyle yapılan bir söyleşi de Melek Mosso Aysel Gürel’in savaşçı ruha sahip, güçlü bir kadın olduğunu belirtir. Melek Mosso Aysel Gürel’i çılgın ama küçük bir kız çocuğu olarak nitelendirir. Başarılı sanatçı bununla beraber onun en çok yaşam enerjisini, açık sözlü oluşunu kendine yakın bulduğunu da ifade eder.
Melek Mosso müziğe ve şarkılara getirdiği farklı tarzı ve yorumuyla müzik severlerin kalbine dokunmayı başardı. Üstelik son yıllarda Türk pop müziğinin önde gelen kadın sanatçılarından biri haline de geldi. Biletino Blog olarak sevilen sanatçının konserlerini kaçırmamak için tüm etkinlik ve konser biletlerine Biletino.com adresinden ulaşabilirsin diyoruz.
Sanatçı Adı: | Melek Davarcı |
Sahne Adı: | Melek Mosso |
Doğum Yeri: | Kayseri, Türkiye |
Doğum Tarihi: | 11 Kasım 1988 |
Meslekler: | Müzisyen, Müzik Öğretmeni, Söz Yazarı |
Müzik Tarzı: | Caz, Pop |
Enstrümanlar: | Vokal, Yan Flüt |
Single Çalışmaları: | 2018: “Kedi”, “Gölgen Yeter”, 2019: “Keklik Gibi”, “Vursalar Ölemem”, “Sarıla Sarıla”, 2020: “Gönül Gözü”, “Unutan Kazanır”, “Cumartesi Türküsü”, “Yalan” (ft. Aras), “Kurtuldun Dediler”, 2021: “Kızgınım”, “Ağlarsam”, “Sonrası Kalır”, “Gel Desem de Gelme” (Aras), “Zülüf” (Haluk Levent), “Parayla Saadet Olmaz” (Sevda Yüklü Şarkılar), “Hayatım Kaymış”, “Kirpiklerin”, “Kimsenin Kimsesi” (Veys Çolak), 2022: “Karanfil” (Yeni Türkü Zamansız), “Yıllar Affetmez” (Saygı Albümü: Bergen), “Vazgeç Gönlüm”, “Sabahçı Kahvesi”, “Bu İş Bitmiş”, “Kendimi Vurdum (Şanışer – Live)”, “Parayla Saadet Olmaz”, “Beni Hatırla” (Ceylan Ertem), “Çanakkale Türküsü” (Burcu Arı ile, feat. Hatice Davarcı) EP: 2020 ‘Melek Mosso’ |